Billy Castillo / Studio 39b

Det er litt «før ferietid stemning» i Studioet hos Billy når jeg gjester hans relativt store atelier og galleri i det gamle apoteket i Gvarvgata. Billy er en lugn og hyggelig fyr, snakker med alle og inviterer inn så fort det lusker folk på fortauet utenfor. Han er først og fremst billedkunstner, men fyller på med sitt eget rammeverksted og på kveldene tyr han ofte til musikalske venner som raskt endrer lokalet til en musikalsk oase.

Studio 39b på Gvarv ønsker alle velkommen innom.

Billy er opprinnelig nordfra. Selv om nord-norsken er noe avslipt er det ikke mulig å unngå å høre den typiske klangen fra nord når han snakker. Allerede tidlig i ungdomsårene ville Billy ta Kunst & håndverksutdanning, men faren ga klar beskjed. «Få deg et yrke du kan leve av, gutt!». Slik ble det at han endte opp som maskinistutdannet og endte i utenriksfart. Han ble etter hvert maskinsjef og maskin-konstruktør. Under turene på havet hendte det ofte at han hoppet av i ulike havner og tok seg ett litt lengre opphold. Dette lærte han mye av i følge han selv og han fattet tidlig interesse for plasser som bar preg av Britisk påvirkning. Han har bodd flere år i Stockholm, fem år i London og ett år på New Zealand.

Etter ett noe omreisende liv vendte han tilbake til moderlandet og har de siste årene holdt til på Nordagutu og i dag med stort atelier og galleri med rammeverksted sentralt i Gvarv sentrum.

Billy Castillo i sitt verksted i Gvarvgata.

Billy maler ofte store malerier. Han har en spesiell fargepalett i bildene sine og han finner ofte inspirasjon i store ting. Veldig store ting som tog, båter og traktorer. Han har mye symbolikk i motivene og går ikke av veien for å inkludere tekst i bildeflaten. Du vil også ofte finne referanser til Østen, India, og England. Elementer fra tiden i handelsflåten finner du også, gjerne sammen med klare musikalske referanser fra rocken og 70-tallets tekstbaserte musikk som Dyland og The Clash.

Han produserer først og fremst maleri. Disse finner du i priskategorien fra 6000 og oppover. Han har i tillegg til dette silketrykk, DGA (digital graphic art) og Giclee Print. Disse har priser fra 1250,- til rundt 4000,- litt avhengig av type trykk og størrelse. Han selger også trykte plakater og postkort av motivene sine, disse får du i priser fra 30,- til 150,- kroner.

I rammeverkstedet får bilder de rammene de trenger og art-glass som beskytter og gir refleksfri betraktning på vegg.

Nettside: Billycastilloart.com
Telefon: 979 64 779
Epost: post@billycastilloart.com

Foto og Tekst: Morten Gjerde / KIN
Billy Castillo / Studio39b

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *