Det var så mye folk på åpningen av Galleri Grette at publikum måtte slippes inn i puljer av korona-hensyn.

Kø inn til Galleri Grette
Martine Grette åpnet i dag, lørdag 10 juli, sitt nye galleri i lokalene etter den gamle Jernia-butikken til Wormsen i Oscar Nissensgate. Selv om åpningsdagen var lettere regnfull møtte det opp mye folk og stemningen var upåklagelig. Stian Carstensen underholdt med trekkspill og allsang og både Martine Grette og hennes ektefelle Tor Arne Moen hadde sine appeller til de fremmøtte. Men dette var først og fremst Martine sin dag da Galleriet på mange måter er hennes prosjekt og således også bærer hennes navn; Galleri Grette!

Tor Arne moen gratulerer sin Kone, Martine Grette med det nye flotte galleriet.

Åpningsutstillingen har tittelen «Bad Mice»
Dette er tittelen på Ingvild Eiring sitt prosjekt med små miljøer av og med mus. Disse små håndlagede figurene utgjør en slags dyreverden satt inn i et menneskelig perspektiv, alt bygget opp i form av en diorama, men det er mange av dem. Alle med sitt eget uttrykk gjennom ulike miljøer bygget rundt disse musenes tilværelser.

wikipedia: Et diorama er en detaljert og tredimensjonal fremstilling av en scene. Ordet kommer av det greske dia, som betyr «gjennom», og horama, som betyr «syn». Et diorama er et bilde fremvist på en slik måte at tilskueren kan få inntrykk av å være en del av motivet. Det er gjerne svært detaljert, med tredimensjonale, gjennomsiktige eller lysende elementer og andre «virkelighetstro», visuelle effekter.

Gallerieier Martine Grette og kunstner Ingvild Eiring stråler om kapp under åpningen. -Det har de god grunn til.

Ingvild Eiring er fra Bødø og jobber til daglig som kostymedesigner og stylist i filmindustrien, men gjør disse miniatyr-miljøene som sitt private prosjektarbeid. Det er klare fellestrekk mellom kostymedesign og det å planlegge og lage sine små miniatyrverdener slik hun gjør. Inspirasjon til dette har hun hentet fra bøker hun var glad i under ungdomstiden, litt er hentet fra scener i skrekkfilmer hun har sett i mer voksen alder og så henter hun inspirasjon fra Viktoriansk estetikk. Resultatet kan du få med deg i form av bilder og installasjoner i Galleri Grette helt ferm til 1 august 2021.

Her fra fotodelen av utstillingen…

Hun bruker lang tid på å produsere hver av disse «miljøene». Ofte fra tre til seks måneder. Hun kan sitte inntil 12 timer i slengen og arbeidet er både krevende og intenst. Men resultatet taler for seg. Dette er kunst som vil fenge mange. Det er ikke nødvendigvis bare kunstsamlere som vil falle for disse. For de små miljøene er skildret både levende og gjenkjennbare, så de fleste av oss vil finne dette svært fascinerende. Og detaljene er intet mindre enn imponerende.

Fotografier av små private miljøer produsert av kunstner Ingvild Eiring.

Grafikk av Tor Arne Moen i underetasjen
I galleriets underetasje finner du grafikk av Tor Arne Moen. Hans grafikkverksted er nå flyttet fra Hydro Næringspark til galleriets bakrom som heretter vil huse Moens grafikk-produksjon.

Grafikk signert Tor Arne Moen har sin egen avdeling i Galleri Grette. På nedre plan i galleriet.

Utenfor galleriet var det også stor stemning under åpningen. Der underholdt Stian Carstensen med trekkspill og allsang. Carstensen er ingen smågutt i norsk musikkliv og publikum storkoste seg med hans nærvær.

Stian Carstensen holdt publikum varme i påvente av å få komme inn på Galleriet under åpningen.

Det ble en fin dag tross litt lett regn og mange hadde tatt turen. Så Martine og Tor Arne har all grunn til å være fornøyde med åpningen. Vi oppfordrer alle til å ta seg en tur i løpet av juli og se de fine utstillingene som henger i galleriet.

Og gratulere til Martine, Tor Arne og til Notodden som har fått enda et flott galleri i byen. Dette styrker virkelig kulturgata «Oscar Nissensgate»!

Link: www.gallerigrette.no

Kø inn til Galleri Grette…

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *