Den Notodden-baserte kunstneren Salah Nassar deltok på den svært populære kunstmessa i Drammen som de kaller «kunst rundt elva». Festivalen startet i 2009 og var en suksess fra første stund. I år var det stands langs elvepromenaden fra «Øvre Sund Bru» og opp til «Bybrua». Da har du passert den spektakulære «Ypsilon-brua» etter halvgått distanse. Et kunstverk i seg selv.

Salah Nassar byr på både vakre bilder og keramikk. Han finner du til daglig hjemme på Notodden.
Info om Salah Nassar.

Området er vakkert. Det er utsmykket med nevnte «Ypsilon bru» og flere skulpturer underveis som står permanent i området. Det er laget promenade-traseer på begge sider av elven. Det er her alle kunstnerne har fått tildelt sine plasser og stiller ut arbeider for salg. Denne søndagen viste været seg fra sin beste side og det var virkelig artig å rusle fra stand til stand å se all den kreativiteten som blomstrer rundt forbi.

Skulptur signert Eva Storrusten, Svelvik

Det var mye maleri i ulike sjangere. Alt fra moderne pop-art til mer klassiske landskapsmalerier. Man kunne kanskje til tider gå litt mett på uendelige rekker med maleri i alle farger og fasonger. Men bevares, plutselig var det likevel stadig en stand som tok en litt annen retning. Spenstig annerledes-tenkende som glimret med sine små påfunn. En av disse var Drammens-kunstneren Axel Godard, han har ikke facebook, han er ikke på Instagram og du finner heller ikke særlig mye info om han på nett. En kunstner det nesten er umulig å finne! Men hva han leverte tiltrakk i alle fall min oppmerksomhet, bare se her:

Kjære Axel, for en flott plakat. Hilsen artikkelforfatteren!
Axel Godard kan ses i skjorte og hatt i bakgrunnen. Han har etter sigende en ganske stor produksjon på tross av at kunsten hans etter eget utsagn ikke er berømt!

En annen stand som fasinerte var arbeidene til Benita Tornholm fra Tjøme (opprinnelig fra San Francisco). Hun er tekstilkunstner og lager små og mellomstore bilder av en slags lappeteknikk. Dette var i alle fall en helt ny teknikk som innrammet bilde for min del. Og detaljene var fantastiske. Alt basert på tøy med malte elementer og søm i en form for lappeteknikk. Du finner henne på benitasbilder.com om du vil sjekke det ut.

Benita Tornholm, Tjøme med sine små koselige motiver i en slags lappeteknikk.
En av områdets faste kunstinstallasjoner.

Alt i alt en flott dag med rusletur rundt elva og mange inntrykk å ta med hjem. Det må være lov å berømme Drammen for den endringen denne byen har klart å skape de siste 30 årene. Byen er en helt annen i dag, en den var i hårda hinne dager da union lukket seg selv inne og byens befolkning ute langs hele den ene elvesiden. Det var den gangen da Drammen stort sett fremstod som grå og trist. I dag lyser det av trivsel i dette området fra sentrum og oppover langs elven på begge sider. Og for et yrende folkeliv, så vel langs elva som i de store parkene mellom Elva og sykehuset. Drammen by har gjort mye riktige i denne transformasjonen.

Tekst og Foto: Morten Gjerde/Kreativ i Notodden

Salah Nassar deltok på «kunst rundt Elva»

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *