Skandinavias viktigste arena for gatefotografi, Gøteborg Street Photo Festival, har nominert Notodden fotografen Morten Gjerde i klassen for «Collection». Gjerde har blitt nominert med en serie gatefotografier fra Russland. totalt 7 bilder. Festivalen er en internasjonal gatefoto festival og arrangeres helgen 17-18 september 2021 i Gøteborg, Sverige.

Her er hva festivalen selv meldte i går i sitt nyhetsbrev:

Vilket gensvar på tävlingarna!
Nu har vi precis passerat deadline på festivalens bildtävlingar. Fyra kategorier och ett nästan galet stort intresse. Det har rasat in bidrag, både nationellt och internationellt. Inte minst de allra sista dagarna. Nu är samtliga bidrag på plats hos vår namnkunniga jury, som har ett fantastiskt inspirerande jobb framför sig.
 
Nominerade bidrag ställs ut under hela festivalen.
De nominerade bidragen i respektive klass kommer att ställas ut, printade på fine art papper, under hela festivalen. Totalt blir det runt 120 högkvalitativa och inspirerande streetbilder i fyra kategorier.  Dessutom kommer vi att visa upp dem online på vår webbsida, fr o m den 13 september. Prisutdelningen hålls 16:45 på lördagen.

Serien Morten Gjerde har blitt nominert med har tittelen «Notions about Moscow» som betyr «forestillingen om Moskva». Det handler om en bildeserie som har motiver som bekrefter vår vestlige ide om hva Russland og Moskva er. Men er dette det egentlige Russland? Eller er våre vestlige forestillinger nettopp bare det, -forestillinger?

Vel, det får andre avgjøre. Men det er i alle fall tematikken i Gjerdes bilder denne gangen. Konkurransen under denne fotofestivalen har 4 ulike klasser – Farge, enkeltbilde – Sort/hvitt, enkeltbilde, Kolleksjon (5-7 bilder i serie) – og under 29, en slags ungdomsklasse. Premiepotten er på 110.000 SEK. som fordeles på 3 priser i hver kategori.

Her er serien:

Tekst: Howard Grums / Kreativinotodden.no Alle foto: Morten Gjerde

Morten Gjerde nominert under Gøteborg Street Photo Festival 2021

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *