Eli B. Tofastrud bor innerst i Hollavegen. Hun er en av våre lokale keramikere, utdannet pedagog, kona til Jostein og matmor for labradoren Vilma.

Hun forteller at det var tilfeldigheter som bragte henne til Notodden. Men når hun først hadde kommet hit så var det kjærligheten som flyttet henne fra sentrum og lengst inn i Hollavegen. Her har hun tatt i bruk et par rom i kårhuset på gården til å dyrke sin lidenskap for keramikk.

Eli kommer opprinnelig fra Vang på Hedemarken. Det høres godt på dialekten, selv etter så mange år i Heddal. Når hun var 21, nærmere bestemt i 1986, fikk hun seg jobb i en foto-forretning i Oslo. Her fremkalte hun filmer og kopierte papirbilder for kundene. Dette var altså mens vi enda fotograferte med film. Hun holdt på med dette et års tid, før hun følte for å begynne på en utdanning. Det var da studiestedet Notodden dukket opp og hun påbegynte sitt treårige studium for å bli formingslærer i 1987. Dette fullførte hun.

Veggbilder i keramisk porselen

Årene gikk og det å få full jobb som ren formingslærer var ikke det enkleste. Så for å bøte litt på mulighetene tok Eli like godt en ny fullverdig utdanning, nå som barnehagelærer (pedagog). I dag jobber hun som pedagog i Rygi Barnehage. Keramikkverkstedet bruker hun når hun har tid og overskudd, da mest som en skapende hobby på fritiden.

Men utdanningen hennes stoppet ikke der. I tiden rundt 2004-05 tok hun likegodt å fylte på med en årsenhet i keramikk. Dette er et fordypnings-studie som bygger videre på formingslærer-utdanningen. Så hun kan med skolert tyngde kalle seg «keramiker».

Englene i varierte uttrykk er populært. Mange kjøper disse som gaver. Alle er unike.

Faglig sett liker hun å jobbe med ulike kunstuttrykk i form av å lage keramikk-bilder. Hun produserer også mye dekorative ting i tradisjonell keramikk eller porselens-leire. Hun er glad i blomster og de figurerer ofte i det hun produserer. Hun lager også engler, fat og lysestaker. Når hyllene fylles opp så annonserer hun salgsutstilling og inviterer til gards.

I tillegg til de salgsutstillingene hun har arrangert selv på gården hjemme i Heddal har hun gjennomfør en separatutstilling på Hamar for noen år tilbake.

Om du trenger noe fra hyllene hos Eli kan du bare ta kontakt. Du treffer henne på 92212110. Eller du kan besøke henne på facebook (klikk på link): https://www.facebook.com/Elibto-Keramikk-og-maleri-247897648703149 (Elibeto Keramikk og Maleri).

Stort veggbilde basert på håndlagde keramiske fliser. (foto: Eli B.Tofastrud)

Tekst/foto: Morten Gjerde / Kreativinotodden.no

Eli B. Tofastrud, Keramiker

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *