Desember-profilen vår er denne måneden selveste Bjørn Borgen. Musikeren, fotografen, revyartisten og nå også rammemaker. Vel, nå er det ikke helt nytt at Bjørn driver sitt Extruding Rammeverksted AS. Han har holdt på med dette i 3 år nå, men det er først nå at han har begynt å profilere seg litt tydeligere.

Bjørn var frem til nylig lærer som hovedinntektskilde, men har nå satset for fult på sitt rammeverksted. Han har etablert seg i det gamle Extruding-bygget på Tveiten og her leverer han et bredt utvalg av foto, print og rammetjenester. Det hele begynte med at han kjøpte opp utstyr og varelager fra et rammeverksted på Nord-Vestlandet som skulle avvikles. Her fikk han alt han trengte av profesjonelt utstyr til kapping av lister, stifting av rammelister og en solid veggmontert passpartout-kutter. Han skjærer til riktige art-glass og leverer etter alle kunstens regler.

Bjørn er allsidig, det vet vi fra før. I høst har han foruten aktiviteten i bandet «Norske Menn i hus og hytte», gjennomført nok en ny «Heilt-Nils» Revy. Han har samtidig planlagt og gjennomført en stor utstilling av kunst i lokalene rundt rammeverkstedet. Høstutstillingen’21. Her presenterte han rundt 100 verk fra totalt 16 kunstnere eller kreative sjeler fra Notodden og områdene rundt. Det samlet fult hus og mange viste stor begeistring for både det de så på veggene og ikke minst var mange overasket over selve rammeverkstedet. Et stort arbeidsrom med alt du kan tenke deg av teknisk utstyr og et rikt utvalg av lister og glass. Det han ikke har, skaffer han omgående.

Bjørn har også mye kunst fra ulike aktører på lager. Trykk, DGA (digital graphic art) eller originale verk. Han har bygget opp en god kompetanse på avfotografering av originalverk for produksjon av «Giclée-trykk». Han har kunstner-kunder i denne produksjonen fra Notodden, Grenlands-området, Kongsberg og Oslo…
Trykkene er nummererte og signerte og produseres på vegne av den enkelte kunstneren i begrensede opplag. Dette er selvsagt rimeligere produksjoner enn original-kunst, men for mange kjøpere så er dette en fin vei inn i kunst-verden. Og ikke minst til en overkommelig pris. Giclée trykkes på eksklusivt tykt matt kunstpapir og resultatene blir meget bra. Et flott og visuelt alternativ om man ikke kan eller vil investere i original-kunst til langt høyere summer. Hos Bjørn finner du noe for enhver økonomi.

Så er du interessert i kunst eller trenger du å få skrevet ut en foto-forstørrelse, fra kamera eller mobil, Bjørn hjelper deg til ferdig resultat. Fra fil til innrammet bilde med UV-glass (art-glass) og riktig ramme og passpartout.

Link: www.extruding.no

Foto: Jørn Stensvold / Tekst: Morten Gjerde – Kreativ i Notodden

Bjørn Borgen, en kreativ mann med mange kvaliteter.

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *