Susanne Herfoss har tegnet så lenge hun kan huske. Når hun på våren i år så invitasjonen om «open call» fra Seljord Kunstforening til å kunne sende inn verk for juryering til foreningens sommerutstilling, tok hun sjansen. Litt skummelt var det, men nå fikk det briste eller bære. Hun hadde noe på hjertet!

Susanne viser frem det synlige beviset på prisen hun mottok.

Dyrisk i Seljord
Og i Seljord var tematikken passende. De søkte etter kunstnere med et «Dyrisk» uttrykk. Og Susanne fikk antatt alle sine innsendte arbeider. Tre ansikts-portretter som så absolutt vitner om noe dyrisk. Bildene er malt men i en kombinasjon av noe digitalt og prosessen må vel kunne kalles en form for blandingsteknikk. Dyrisk ble det i alle fall!

Skal tidlig krøkes…
Susanne har rukket å bli 41 år. Når hun mimrer tilbake til barndommen så slår det henne hvor lite leker hun egentlig hadde. Men tegnesaker derimot, det var der i overflod. Og med en mor som malte malerier og en tante som gjorde det samme, så var forbildene der helt fra hun skjønte hva tegnesaker kunne brukes til.

Utdanningsløpet ga seg selv
Så når tiden var inne for å velge utdanning så var valget enkelt. Det begynte da hun var 19 med et år på Oslo male & tegneskole. Så ble det MI (Merkantilt institutt) i Oslo i 2002 og her var det Grafisk design som var tema. Deretter ble det tre år og en bachelor i visuelt kunstfag og design ved USN Notodden. Og som om ikke det var nok tok hun like godt å rundet av studieløpet med et år med PPU – praktisk pedagogisk utdanning for å styrke det visuelle med litt utvidet lærerkompetanse.

Yrkesvalget falt likevel ned i grafisk bransje og hun jobbet samlet sett 10 år som grafisk designer. Både som ansatt og deler av tiden som selvstendig næringsdrivende.

Og årets stipend går til…
Men, -gir hun seg her? Nei, for i Seljord konkurrerte hun med 22 andre dyktige kunstnere om årets kunstnerstipend. Mange av de vel etablerte navn. Men stipendkomiteen var enige og stipendet på 15000 ble tildelt Susanne Herfoss. Hun trodde ikke sine egne ører, men det ble selvsagt et løft for henne som virkelig gir inspirasjon til videre arbeid med det utrykket hun har begynt på. Og drømmen er at hun nå ved hjelp av stipendet kan få fullført en hel serie med slike ansikts-portretter og kanskje få realisert en egen solo-utstilling en gang i løpet av 2023.

Vi ønsker Susanne velkommen inn som nok en flott aktør i byens kunstscene og vil følge med på hvordan dette utvikler seg.

Susanne Herfoss slapp «skrikene» ut av atelieret

Post navigation


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *