Morten Gjerde
Initiativtaker

Notodden har mange kreative sjeler som skaper ulike typer av kunst og visuelle uttrykk. Dette er som oftest til berikelse for de som kommer i kontakt med det. Det ønsker jeg å synligjøre. Det geografiske nedslagsfeltet skal være romslig, men jeg vil se det meste med et blikk ut fra vår by, Notodden.

Som individer liker vi ulike ting og vi har også helt sikkert svært ulike økonomiske rammer for det vi har rom for å anskaffe oss. Dette spenner helt sikkert fra rimelighetens grenser til dyrt og eksklusivt. I praksis fra det enkle amatørmessige til de profesjonelle verkene. Jeg ønsker å favne bredt og å gi rom for alt. Jeg mener på mange måter at å definere noe som kunst får bli opp til betrakteren.

Så derfor tar jeg også mål av meg til å vise frem noen av de som lager og leverer kunstrelatert arbeid i Notodden og omegn. jeg vil derfor forsøke å få til minst ett portrettintervju hver måned i serien «månedens kunstprofil». Jeg vil også presentere utstillinger og andre relaterte aktiviteter som skjer lokalt, eller innenfor en fornuftig reiseavstand fra Notodden. Det vil også være et tema dersom våre lokale krefter viser seg frem eller får oppmerksomhet andre steder i verden basert på sitt kreative arbeid.

Og som litt ekstra krydder, for å stimulere kreativiteten hos portalens lesere, vil jeg fra tid til annen formidle andre mer nettbaserte innslag som jeg tenker vil kunne pirre kunst-sansene og gi påfyll i hver og ens personlige kreative landskap.

Alt dette vil kombineres med Facebook slik at du lett kan holde deg oppdatert på nye navn og hva som skjer på den visuelle kunst -og uttrykks-fronten i regionen vår.

Velkommen på laget!

Meld deg inn i facebookgruppen «Kreativ i Notodden» så holder du deg oppdatert!